Vanaf 7 januari start bij Omroep Brabant de nieuwe tv-serie ‘Met de Muziek Mee’. In deze serie volgen programmamakers Wouter Crusio en Johan Meerman een jaar lang het wel en wee van Andels Fanfare Corps.

De serie geeft een unieke inkijk in het verenigingsleven. Van dirigentenwissel tot het inzamelen van oudpapier. Voor veel kijkers zal het herkenbaar zijn en uit het leven gegrepen.

In 12 afleveringen krijgen we een muzikaal jaar in vogelvlucht. Zo is de camera aanwezig bij het jaarlijkse Streekfestival in het Land van Heusden en Altena waar op behoorlijk hoog niveau wordt gestreden om de Altena Cup. Maar ook muzikale bijdrages aan Koningsdag en de Sinterklaasoptocht komen voorbij.

Hoogtepunt is het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap in Drachten waar het gezelschap vorig jaar voor de eerste keer aan deelnam. “Met de Muziek Mee” geeft een inkijk in de blaasmuziekcultuur die nog steeds heel actief is in delen van Brabant.

Niet alleen de muzikale passie komt in beeld, er is ook ruimte voor de persoonlijke verhalen. Nathalie de Cloe overleefde de Herculesramp in 1996, haar broer niet. In de serie vertelt ze openhartig haar verhaal over hoe ze de draad weer kon oppakken en tot op de dag van vandaag werkt aan haar terugkeer in een professioneel orkest. Of het verhaal van Teus Verheij, al 70 jaar, maar nog steeds actief als medewerker van de lokale omroep Horizon. Eén keer in de week neemt hij een cassettebandje met verzoeknummers op wat hij, een week later, gaat afspelen in verpleegtehuizen. En Raimond Stassen vertelt hoe de liefde voor muziek hem in het Brabantse Andel bracht.

Serie over AFC die in 2015- 2016 gemaakt is door Omroep Brabant

“Met de Muziek Mee” is vanaf zaterdag 7 januari 18.45 uur (daarna ieder uur herhaald) te zien op Omroep Brabant. Kijk voor overige uitzendtijden op omroepbrabant.nl/metdemuziekmee.Tevens wordt er vanaf 4 januari iedere woensdag een nieuwe aflevering geplaatst op YouTube.com/omroepbrabant/Met de muziek mee.