Aelsedag 2018

Ouderwets gezellig op de vernieuwde Aelse Dag

Geen stralende zon of strak blauwe lucht, maar wel weer een gezellige Aelse Dag!
Al vroeg in de ochtend werden auto’s leeggehaald en grondplaatsen ingericht op de rommelmarkt. Ook de kramen op de warenmarkt werden weer gevuld met kleding, sieraden, tassen en decoratieve hebbedingetjes. De opstelling van de jaarmarkt was dit jaar minder uitgestrekt. Alle kramen stonden dichter bij de Romboutstoren, het kloppend hart van de Aelse Dag.
Van tien tot vijf uur kwamen een paar duizend bezoekers een kijkje nemen op de waren- en rommelmarkt en in de verschillende kramen snuffelen, om iets moois op de kop te tikken en bloemen of planten te kopen. Wie er op tijd bij was heeft ook nog aardbeien kunnen scoren.

Voor de kleine kinderen was er een mevrouw in een grabbeljurk, een springkussen en een treintje. Alle kinderen konden zich laten schminken en de iets oudere kinderen konden springen op trampolines. Voor alle bezoekers was er een indrukwekkende demonstratie van politiehonden door Politiehondenvereniging Den Alm en een Breakdanceklas van de Stichting Trema.

Onder een enorme parachute-tent boven het terras op het Romboutsplein hebben ‘s middags en ‘s avonds diverse koren en bands live optredens verzorgd.
Wat dit jaar ook weer niet ontbrak was de BBQ met broodjes worst en hamburger. Nieuw dit jaar was een tentje met fruit, smoothies en tosti’s. Om 4 uur werd een extra BBQ met overheerlijke saté geopend. Gelegenheid voor iedereen om te blijven eten, niemand hoefde naar huis. Het was weer ouderwets gezellig op het vernieuwde terras. De Aelse Dag werd om 20.00 afgesloten.