Darttoernooi “Open Andel”

Sponsors darten 2014“Open Andel” darttoernooi.
“Open Andel” (21 november 2014)  is een darttoernooi dat wordt georganiseerd door Andels Fanfare Corps in samen werking met “Brutus-Darts”. Een “Single 501” waaraan 64 darters deel kunnen nemen. Klik hier en geef je op!
Naast darten is er een gezellig avondje voor belangstellende. Een hapje, een drankje en muziek zullen deze avond niet ontbreken. Loop gewoon eens binnen. De toegang, gezelligheid en sfeer zijn gratis.
Kom naar de tot feestzaal omgetoverde schuur van Arno Straver – d’n Bolle, Middenweg 23, 4281 KH Andel.

“Brutus-Darts”darttournooi
Wie is de man achter “Brutus-Darts”?
We ontmoeten Sven Drost – Brutus (1992).
Samen met zijn broertje Dion is Sven als jonge jongen begonnen met darten. Op 16 jarige leeftijd besluit hij om samen met zijn vader Ton en Dion zijn eerste darttoernooi te organiseren op camping “De Mosterdpot” in Woudrichem. Een geslaagd en gezellig toernooitje, kortom een succes. Voor Sven een uitdaging om dit vaker en nog beter te gaan doen. Verschillende toernooien zoals “Open Raamsdonksveer” , “Open Dussen” en “Open Altena” volgen. Op één van deze toernooien ontmoet Sven in 2009 Frank van Dortmont, die al vaker toernooien heeft georganiseerd.
Op het “Open Altena” in 2010 is , zoals Sven het zelf zegt, het ei gelegd. Hier heeft hij besloten dat hij zelf dartbanen wil gaan maken en serieus veder wil gaan met het organiseren van mooie en grotere darttoernooien.
“Brutus-Darts” is geen dartclub, maar houdt zich alleen maar bezig met het organiseren van darttoernooien. Samen met Frank van Dortmont – Franky (wedstrijdleider), Dion Drost – Drosty (all-round vrijwiliger), Ton Drost – Capton (team captain) en Marco van Beek – Marcos (dartbanenverhuur) organiseert Sven – Brutus (wedstrijdleider) maar liefst gemiddeld 50 toernooien per jaar.
Samen zorgen zij ervoor dat alle dartbanen worden opgebouwd en als het toernooi klaar is weer worden opgeruimd. Tijdens het toernooi verzorgen zij de verdeling van koppels die tegen elkaar moeten gooien, wie de punten gaat schrijven en op welke baan. Jaren geleden op verschillende briefjes, maar tegenwoordig op een computer houden de ze eindstanden bij, stellen steeds weer nieuwe koppels, schrijvers en banen samen en dat allemaal in rap tempo, want het toernooi gaat door!
Op toernooien in het begin van het jaar kan het zomaar zijn dat er, omdat er dan nog een soort dartkoorts heerst, 128 deelnemers zijn. Darters vanuit Groningen, Enschede en België bezoeken de darttoernooien van Brutus-Darts. Een darter uit Sassenheim komt zelfs op de fiets!
Niet alleen in de regio, maar ook in onder andere Bergen op Zoom en België in de gemeente Antwerpen worden door Brutus-Darts toernooien georganiseerd.
Door (voetbal)verenigingen wordt ook vaak een beroep op Sven en zijn team gedaan om een darttoernooi te organiseren in combinatie met een gezellige avond.
En dat kan, want Brutus-Darts staat voor een gezellige, sfeervolle dartavond!