Bianca Kuijpers

Docent saxofoonBianca Kuijpers

Bianca Kuijpers is als klein meisje begonnen met muziek maken. Eerst thuis op een orgeltje, later AMV-lessen en een paar jaar blokfluit-les. Uiteindelijk is zij overgestapt naar saxofoon en via haar oom lid geworden van Muziekvereniging “Hartog” in Oss.

Op dit moment speelt Bianca altsaxofoon bij de Heineken Fanfare uit ’s-Hertogenbosch en blaaskapel De Knolderapen uit Vught. Hier is zij ook begonnen met les geven en dat vond ze zo leuk dat ze dat graag meer wilde gaan doen, maar dan wel goed. Daarom besloot zij toelatingsexamen te doen op het conservatorium in Tilburg waar ze werd aangenomen. Eerst een voorbereidend jaar om te kijken of een studie wel te combineren is met haar administratieve baan. Maar dat werkte niet. Ze  besloot de sprong te wagen, haar baan op te zeggen om weer fulltime student te worden.
Op het conservatorium heeft ze les gehad van Jean Pennings, Martijne van Dijn en Ties Mellema. Met haar studie klassiek saxofoon heeft zij de bachelor fase afgerond.
Tijdens haar studie is ze door diverse verenigingen gevraagd om de saxofoonlessen voor hen te verzorgen en zo is haar huidige lespraktijk langzaamaan opgebouwd. Naast saxofoonlessen geeft ze muzieklessen aan groep 4, 5 en 6 van een basisschool, ze verzorgt Muziek op Schoot-cursussen voor kinderen van 2 tot 4 jaar en muziekverkenning-cursussen voor kinderen van 5 tot 7 jaar.

Bianca is zelf nog steeds muzikant en wordt regelmatig gevraagd bij diverse orkesten om in te vallen, maar haar werk bestaat vooral uit lesgeven. En zij heeft momenteel ook 2 opleidingsorkesten die ze dirigeert.
Sinds september 2012 geeft Bianca les aan onze saxofonisten in opleiding.