AFC op de basisschool ‘De Zaaier’

Oriëntatie cursusBanner Rabobank
Het doel van een oriëntatie cursus is om de jeugd op jonge leeftijd vertrouwd te maken met muziek en muziekinstrumenten.
 
Andels Fanfare Corps op de basisschool
In samenwerking met basisschool CBS “De Zaaier” is in april 2004 gestart met deze oriëntatie cursus. Onze muziekdocenten verzorgen ieder jaar een aantal lessen op CBS  “De Zaaier” in Andel. De leerlingen maken dan kennis met de basis van muziek, zoals het notenschrift en ritmes en ze leren de verschillende instrumenten van het orkest kennen. Ze krijgen daarbij ook een instrument mee naar huis, waar ze de eerste noten op leren spelen.
De cursus wordt afgesloten met een presentatie, in samenwerking met het jeugdorkest en/of groot orkest van Andels Fanfare Corps.
 
Proeflessen
Na deze oriëntatie cursus kunnen leerlingen zich aanmelden voor een achttal proeflessen. Een soort snuffelstage. Veel leerlingen hebben hier inmiddels al gebruik van gemaakt en een goot aantal van deze leerlingen is na deze proeflessen doorgegaan met reguliere lessen.
 
Denk je dat muziek maken iets voor jou is?
Heb je niet mee gedaan aan deze oriëntatie cursus, maar je vindt muziek maken wel leuk! Ook jou bieden wij de mogelijk om acht proeflessen te volgen.
 
Neem gerust contact met ons op!
Voor inschrijven voor deze proeflessen of meer informatie kun je contact opnemen met Christel Hoevenaren (christelhoevenaren@gmail.com of Anke Weenk (ankeweenk@gmail.nl). Informatie opvragen kan ook via info@andelsfanfarecorps.nl.
 
 

Docenten
Dennis te Woerd geeft les aan alle saxofoonleerlingen
Olaf Schippers geeft les aan alle leerlingen op een koper blaasinstrument
Anno Appelo & De slagwerkgarage zijn de docenten voor de leerlingen slagwerk

Alle docenten in dienst van Andels Fanfare Corps studeren of hebben gestudeerd aan één van de conservatoria.