De Aelse Dag wordt georganiseerd door het Andels Fanfare Corps.

De Aelse Dag wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor Pinksteren in Andel. Het terrein rond de Romboutstoren is het kloppende hart van deze dag. Hier worden diverse shows gegeven en voertuigen tentoon gesteld. Elk jaar wordt er iets anders georganiseerd.

Gezellig dorpsplein

Een ander deel van dit terrein wordt omgetoverd tot een gezellig dorpsplein. Ieder jaar verschijnt er een terras met zitjes. Hier kunt u ’s-middags en ’s-avonds genieten van live muziek van diverse eettentjes. Dit is niet de enige reden waarvoor u naar de Aelse Dag komt.

Jaarmarkt

De jaarmarkt is een vast onderdeel van de Aelse Dag. De straten nabij de Romboutstoren worden gevuld met zo’n 100  marktkramen. Het is dan ook gezellig druk en tegen een decor van de prachtige leilinden proberen de marktkooplui hun verschillende producten, al dan niet met veel lawaai, aan de man te brengen.

Straattheater

Tijdens de markt is er altijd een muzikale bijdrage van een DJ. Let ook goed op! U kunt zomaar verrast worden door straattheater.

Rommelmarkt

Naast onze eigen “Rommelkraam” is er ook een rommelmarkt, waar een ieder zich voor kan inschrijven.

Voor de kinderen

Op de Aelse Dag worden de kleinere kinderen beslist niet vergeten. Zij kunnen zich vermaken in de draaimolen en op het springkussen. Door zich te laten schminken kunnen zij er op de markt ook nog eens heel gaaf uitzien. Misschien is er ook een clown die de mooiste vormen maakt van ballonnen.

Tijden

De Aelse Dag begint om 10 uur. De jaarmarkt, de rommelmarkt, straattheater en kinderattracties stoppen om 5 uur. Uiteraard bent u dan nog van harte welkom bij de Romboutstoren. Hier kunt u nog lang genieten van muziek en diversen eettentjes. Dus ook wordt hier goed voor de inwendige mens gezorgd. In de bar kunt u koffie, thee, limonade en andere dranken kopen. Voor de lekkere trek loopt u even naar onze BBQ, Tosti tent, Smoothie etc….

De toegang is Gratis.

Kijk voor meer informatie op www.aelsedag.nl of op facebook aelsedag andel.

Tot ziens op de “Aelse Dag”