Muzikanten van Andels Fanfare Corps leveren weer prima prestatie( hier te beluisteren )

Andel – Opnieuw heeft Andels Fanfare Corps een muzikale prestatie geleverd die er zijn mag. Tijdens de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen in Drachten werden afgelopen zaterdag 93,83 punten gehaald. Met dit resultaat en de slotwoorden ‘Zeer groots hulde aan u allen!’ van de juryvoorzitter, eindigde AFC op de 2e plaats.

ONFK 2016 olv Floris van der Kooij

Samen met hun nieuwe dirigent, Floris van der Kooij, hebben de muzikanten van AFC er de afgelopen maanden hard aan gewerkt om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en dat harde werken is dus beloond.

Een zeer fraaie en gedetailleerde uitvoering van, het voor de 1e divisie verplichte werk, ‘Armeense Rapsodie nr. 3’, van Alexander Comitas. Met dit ruim een kwartier durend muziekstuk, slaagden de muzikanten er in, het talrijke publiek ademloos te laten luisteren. Vooral tijdens de bijna drie minuten durende soli vanaf het begin was het muisstil. Met een prachtige climax naar het slot eindigde AFC de geweldige uitvoering. Het publiek beloonde het optreden dan ook met een langdurig applaus.

Ook de jury, bestaande uit de heren Alex Schillings, Jan de Haan en Jan van der Roost toonden alle waardering voor de manier waarop, met zeer veel smaak, aan alle aspecten van het spel gewerkt is.

Een resultaat, voor dirigent en muzikanten, om trots op te zijn!

Foto`s ONFK 2016,