Anno Appelo

Anno Appello

Anno Appelo is geboren op 15 november 1959 te Oud-Beijerland. Op achtjarige leeftijd begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke muziekvereniging: De Bazuin. Na een slagwerkopleiding bij deze vereniging studeerde hij de hoofdvakken slagwerk en hafabra-directie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde daar de diploma‚Äôs slagwerk, docent musicus en uitvoerend musicus in 1983 en 1985; het praktijkdiploma en einddiploma hafabra-directie in 1984 en 1986. Anno heeft deelgenomen aan verschillende dirigenten cursussen, waaronder die van koordirectie van de Kurt Thomas Stichting te Den Haag, diverse Hafabra dirigentencursussen o.a in Trossingen en tijdens het WMCAl tijdens zijn studie was Anno werkzaam als vaste remplacant-slagwerker bij onder andere het Nederlands Balletorkest, de omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Na verloop van tijd kwam het zwaartepunt van zijn werkzaamheden meer op het dirigeren te liggen. Hij dirigeerde onder andere brassbandRijnmond te Rotterdam, brassband Schoonhoven en tevens een semi-professioneel harmonieorkest De Douaneharmonie Nederland. Ook stond brassband de Hoekpunten, een projectorkest bestaande uit vergevorderde amateurblazers en conservatoriumstudenten een aantal jaren onder zijn leiding. Daarnaast dirigeerde Anno ook het slagwerkensemble van de muziekvereniging De Bazuin in zijn woonplaats Oud-Beijerland.Op dit moment is Anno dirigent van brassband Oefening en Uitspanning te Wijk en Aalburg en -opnieuw- van brassband Rijnmond te Rotterdam, sinds 2010 ook muzikaal adviseur/gastdirigent bij muziekvereniging Emergo uit Castricum. Tevens is hij regelmatig als gastdirigent werkzaam bij verschillende andere  blaasorkesten. In dat kader nam hij met Fanfareorkest Joost Wiersma uit Jistrum (Friesland) deel aan het WMC te Kerkrade in de eerste divisie in 2009. Verder doceert hij slagwerk aan diverse muziekscholen in de RandstadAnno is docent slagwerk bij verschillende muziekverenigingen en muziekscholen, jurylid slagwerk bij de verschillende muziekbonden en examinator/gecommitteerde bij landelijke slagwerkexamens. Vanwege zijn brede directie-ervaring, op zowel slagwerk- als orkestgebied, is hij enkele jaren geleden gekozen tot bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten.

Olaf Schipper

Dirigent jeugdorkest & docent (klein) koper.

Olaf Schipper studeerde klassiek trompet aan het Arnhems conservatorium bij Peter van Loo en Tonny Kievits. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium te Utrecht bij Willem van der Vliet alwaar hij zowel zijn diploma Docerend als Uitvoerend Musicus behaalde. In 1999 werd hij aangesteld als concertmeester/solo bugelist van het
Trompetterkorps Bereden Wapens en later als eerste trompettist van de Koninklijke
Militaire Kapel. Tijdens deze periode studeerde hij tevens bugel aan het conservatorium in Alkmaar bij Jan Schut. Als dirigent dirigeert Olaf Fanfarecorps Eensgezindheid uit Heukelum.