De Aelse Dag wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor Pinksteren. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan  omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel.

Jaarmarkt

Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je op je gemak snuffelen tussen tweedehands goederen en oude nog bruikbare ‘rommel’. Naast de leuke koopjes op de rommelmarkt is er natuurlijk ook de gezellige warenmarkt, waar vanaf 10.00 uur – tegen een decor van prachtige leilinden – verschillende marktkooplieden weer producten aan de man brengen. Op de markt staan ook informatiestands en gezellige kramen van goede doelen en verenigingen.

Bij de Romboutstoren

Op het terrein bij de Romboutstoren kunnen kinderen de hele dag op een springkussen of een  trampoline springen. Net als andere jaren kunnen de kinderen zich ook dit jaar weer laten schminken en voor de allerkleinste kinderen rijdt er een treintje.

Midden in het evenemententerrein ligt een Jeu de Boules-baan. Kom gewoon eens aanlopen om een balletje te gooien. Heb je geen Jeu de Boulesballen? Geen probleem want er zijn Jeu de Boulesballen aanwezig.

Demonstratie door MBC-Repilca uit Werkendam, met scheepsmodelbouw en Sparta ’30 met een demonstratietraining van het G-team.

Straattheater

Terug van weggeweest zijn de levende beelden. Enkele leden van Andels Fanfare Corps zijn op deze Aelse Dag in de vorm van een levend standbeeld te bewonderen. Ook de mevrouw in de grabbeljurk zal dit jaar niet ontbreken.

Muziek

Het  opstap orkest van Andels Fanfare Corps verzorgt een optreden. In dit orkest spelen de jongste leden de boventoon en worden begeleid door een aantal oudere jeugdleden.

De gehele dag livemuziek met Feestduo Net Nie.

Terras

Op het terras bij de Romboutstoren is de bar natuurlijk de hele dag open.

 De leden van Andels Fanfare Corps, organisator van de Aelse Dag, zorgen er ook dit jaar weer voor dat je hier kunt genieten van koffie, thee, limonade met iets lekkers en andere drankjes en hapjes uit AFC’s bar en eettentje.

Naast de bekende BBQ met lekkere hamburgers en worsten van Ad en Truus wordt er in de loop van de middag ook nog een Smokey BBQ aangestoken.